Malaysia : Tong Taik UMNO: GAMBAR : Sultan Selangor Atau Apek Mongolia?

Saturday, February 14, 2009

GAMBAR : Sultan Selangor Atau Apek Mongolia?


Carian dengan kata kunci 'Sultan Skandal'

Gambar yang berada di dalam akaun Photobucket yuichiro_01

Rujuk gambar di bawah

Siapa orang tua itu?

p/s:- Melayu macam Hanief, tak mudah lupa ya!

73 comments:

Anonymous

hanafief gila

Anonymous

bongkar....anak raja,sk xpuas ati..ko sng2 je gne dwet wat mende xelok...pangai xmcm org islam...

zulcar9

sultan sebagai ketua agama...tapi...lu pikir la sendiri...

Che

amat buruk dan memalukan.. kah kah kah kah

dinotai

stuju dgn zulcar9 n che...ketua agama la sgt...

sEmut

sultan ke? macam setan. kahkahkah

Anonymous

sultan pown ada nafsuo gak....wlaupown daulat...dy pown ada kaeinginan.... way to go sultan...lpas nie passing jew ktua agama 2 kt karpal singh.....dy kn lumpoh...nk pegang pompoan pown pkir 2 3 kali...hahahahahahaa... da-u-lat!!!!! da-u-lat.....

budakkampong

kutuk la korang semua..

jgn ingat dgn tulis kt blog ni,org taktahu setiap korang punya identiti..td pn dh keluar berita yg memantau blog2 yg menghina sultan..antara yg tersenarai ialah blog hanief ni..aku bkn ugut ko hanief,tp sekadar memperingati ja,ko nk anggap apa tu terpulang pda ko la..

budakkampong

hanief

gambar yg sultan derma untuk masjid ko tak siarkan sama ka?yg sultan bg tanah untuk dirikan masjid pn kenapa ko tak siarkan,..??ataupn gambar2 yg org buat kebaikan memang takda dalam simpanan ko..?yg ada hanya gambar2 yg tak elok ja ka kt ko.. kalau takda nanti aku kirim kt ko ya...tu la makan lg fitnah banyak2,sampaikan kebaikan yg org buat ko taklaeh nampak dh,mata korang penuh dgn gambar2 yg macamni ja kot...

budakkampong

semut

kerana mulut badan binasa bai...cakap siang pandang2,cakap malam dengar2..

budakkampong

amnymos

ko sapa nk cakap macam tu..ko apa tahu,ko bkn ada sultan pn..apa org cakap ko jd pakturut ja,,mana nama yg kata ko nk dedahkan..?ilmu penuh didada konon..mana..?

budakkampong

che&zulcar

lembu pawah pn kenal tuanya,tp korang ni lebih truk pada lembu pawah lg..cakap macam org takda pengetahuan lansung...

Anonymous

hanief ..
kau tau ker pompuan tue kapel ngan dia?
kau tau ker pompuan tue buat seks ngan dia?
kau tau ker sapa pompuan tue?
kau tau ker kot2 dorang rakyat jelata angkat gambar kenangan ?
kau tau ker ?
atau kau nie memang orang pas yang suka tuduh tanpa bukti yang nyata?

Anonymous

kau nampak ker dalam pic tue dia peluk pompuan tue?
kau cakap la kau langsung tak penah sentuh pompuan
kau cakap la dak2 sokong pas tak penah buat seks haram
kau cakap la yang pemimpan pas tak der wat jahat
kenapa kau tak mau tunjuk link anwar joget ngan pompuan ?
ker kau nie memang dilatih sebagai penipu pas?

Anonymous

kalau kau tak tau link dia meh aku tunjuk
http://www.youtube.com/watch?v=ww8bBONiwy4


ha apa komen kau hanief ??

aku yang bernama Mrbeb

budakkampong

ha hanief apsal tak jawab..?ko dh jd bangang ka,..?siarkan yg kerajaan ja burok,tu yg puak pembangkang ko buat apasal tak siarkan sama..hipokrit la ko hanief..ko tak jujur dalam apa yg ko siarkan...

Anonymous

yang pengkomen dlm blog ni emotional sgt mengapa? korang tgk la..mana ada hanief kutuk sultan atau fitnah kat sini..dia copy and paste apa yang dia google sahaja di blog dia..

Anonymous

oi bodo sapa kat atas aku nie kau baca tak dia kutuk ker bukan ker kau yang konon nak sokong bahasa melayu tue tak tau mengeja Sultan selangor atau apek mangolia tue bukan hina ker bodo cuba aku tulis bapak kau ker keling kau mesti ckp aku hina bapak kau kan ada otak guna jangan asyik kau jer betul


Mr beb

Anonymous

ekelhh budakkampong bongok ni lagi... ntah bape sen la mamat tongong ni dapat upah ekk?? dahla kampungboy... bek ko blah la, meluat aku tgk ko ni kaco org x bis2.. pihh..pihh gi kat blog yg org sayang lahanat cam ko ni!

Anonymous

da tue berapa plak kau dpt ngan agung2 kan "BABI" tue ckp la plak ?? berapa byk dia bayar kau sampai orang2 kau baring tengah jalan berapa byk pula dia bayar kau untuk joget2 tepi jalan sambil jerit "Hidup BABI"
??


Mr Beb

Anonymous

fuiyoo mr bebi.. ahahahahah poyo lebih..

Anonymous

tu la nampak sangat kau bodoh kan? bebi ngan beb pun da tak reti sangat nak eja isk2


Mr BeB

dinotai

kepada bdk kampong..
sultan bgi derme..bg tanah buat masjid mmang la bek..tp kn ingat,,sultan nie d keje ker...mkn duit cukai rakyat selangor je...d duit aku gak...so..tq sultan selangor..sbb sedekah utk aku n rakyat selangor...

Anonymous

budakkampong..
siar perihal sebenar tak apa..
sultan dan rakyat adalah hamba ALLAH..
xde tulah.. british 'memperkudakan' sultan n raja..
xde tulah pun..

3viL X eIjI

kahkah! gaduh pasal sultan pulak..iskhh.iskh..budakkampong benti2 la ugut2 ni weh.klu ko tak puas hati sgt ko kutuk je hanief kat blog ko.kan senang?jgn benak sgt weh..

Che

budakkampong...

apsal tiba2 ko kutuk aku hah...lantak la aku nk kata apa pon.. bukannya aku kutuk ko pon..aku just kutuk gambar nih, ke terasa?...mmg nampak buruk pon..tgk betina2 tuh..ish2..buruk lol. nampak sgt ko nih jenis xnak guna otak, baca btul2 statement aku sblm hentam aku..kan dh dapat award tuh...kah kah kah kah..

budakkampong ni x ubah mcm org yg tinggalkan komen kt channel youtube hanief..duk ulang statement sana..mcm desperate sgt..kah kah kah kah.. ke ko kerja dlm satu kumpulan?..dibayar oleh KERA-JAAN, utk hentam blog pro rakyat..mmg sesuai la, nama budak nih..ko nih bersunat ke belum?..

ali makaveli

Kebangkitan Islam akan berlaku. Berdoalah kita agar kita berada di pihak yg menyokong, bukan pihak yg menentang.
Akhir zaman mmg sukar utk melihat kebenaran, sihir Yahudi amatlah kuat. Namun al-Quran dan Sunnah adalah penyelamat. Kembali lah kpd Islam wahai saudara seagamaku semua.
Perbaiki diri setiap hari.
Berjemaah lah setiap waktu.
Sayangilah dan jagalah ahli keluargamu, tegurlah mereka bila mereka bermaksiat.
Jagalah solat, kawallah nafsu syahwat, bykkan sedekah, peganglah amanah.
Benci kan apa yg dibenci Allah. Sukalah apa yg Allah suka.
Belajarlah agama setiap ada kelapangan. Tinggalkanlah lagho.
Berjihadlah sampai menang, jikalau mati haraplah syahid.
sultan melayu xmenjamin balasan syurga. Pakailah pakaian taqwa & keperibadian rasul kekasih Allah, semoga nnt syurga dihuni oleh kita.

-peacelove-

Anonymous

jaga2 semua weii budakkampong tu koje ngan gomen...(apa besor sgt ker keje gomen tu..apa ingat dia sorang jer koje gomen)..aku sokong ngko ali..TAKBIR...ALLAHHUAKBAR...

Anonymous

spisis yang semacam budakkampong ni sepatutnya dah tak wujud lagi didunia nii...asyik jadi pak turut jer..macam mana melayu nak naik dan maju kalau dah jadi PAK TURUT JER...

Anonymous

bro, kalau sultan tu ingat Tuhan, nak ke dia bergambar ngan minah ntah pape tu..?? aku tak cakap yang penyokong pas or mana2 lagi tu malaikat, dan kalau betul BN telus dalam pemerintahannya, nape tak siarkan je gambar ni dalam akhbar2 sekarang ni..?? takut sultan murka k..?? btw, sultan pun orang gak, ad hak untuk ditegur..nape ada gak orang yang melatah tak tentu pasal ni..?? tak leh terima kenyataan ke yang sultan pon ada yang wat camtu..???

bestest

Anonymous

yesss aku sokong bestest..aku rasa media dan BN ni takut kot nak paparkan kes ni...maklumlah nanti kena murka bebb...

Anonymous

kalau begambar ngan artis tak pe, kalau ngan sultan jadi isu la ye? kalau sultan pi rumah hang, rasanya hangpa pun berebut2 nak amik gambar ngan sultan. orang melayu kalau tak mengumpat memang boleh mati....

Anonymous

awatlah bengap sangat org komen atas aku ni...nak samakan artis ngan sultan...sultan tu ketua agama..yang maha mulia. tak eloklah bergambo mcm ni..awat bengap tulah.

Anonymous

ketua agama...????!!!

macam sial..!!
bawak betina masuk istana..!!
skandal dengan karvita kaur..

arwah dulu pun bernikah walaupun dengan perempuan muda....

Anonymous

budakkampong angkuh macam sial orang gomen konon...keje kat mana ??? pej. daerah tapah ?? majlis daerah tapah?? pi la mabuk kalau setakat keje gomen nak belagak.

lowyat plaza

SULTAN KUAT SEKS!!KALU DAH TAHU KETUA AGAMA KENAPE NK BERGAMBAR MCM TU?KAN DAH JADI FITNAH!SEBAGAI ORG BERIMAN WAJIB KITE HINDARKAN DIRI DARI BENDA ATAU PERKARA YG BLEH MENDATANGKAN FITNAH,SULTAN DUIT BANYAK,MAKAN SAMPAI GEMUK,AKU NI GAJI X DPT LAGI,SAPE2 ADER KAJE KOSONG?LEH EMAIL KT AKU deskota_13@yahoo.com urgent!!

Anonymous

Orang PKR konon liberal, fair and just. Tapi bile bergambar camni, tak pulak liberal, fair and just. Insinuate plak yg Sultan tu buat apa2. Ada nampak tangan dia menjalar kat pinggang pompuan tu??? Dah ade rakyat nak mintak bergambar kat function, takkan nak thumb his nose sombong. Bab camni, tukar kulit, pasang baju dia la yang pious, yang baik dan yang murni.

Memang dasar hipokrit. Semua orang lain salah, dia je betul. Semua orang moral rendah, dia la yang tinggi. Semua orang jahat, dia je la yang baik.

Bile letak gambar, pandai tak letak text kondem - takut saman, tp bulatkan sana bulatkan sini, letak title buatkan org pikir ke arah sesuatu, letak byline yg konon kelakar tp menjurus ke suata pendapat - guna tagline nabil, lu pikir sendiri. Yang kambing kambing yg konon pandai pulak dok kene heret hidung kanan kiri dek propaganda media baik BN ngan PR. Dok mmmbeeekk letak komen tanpa fakta, hearsay, kutuk, kondem, insinuate, melalak kat cyberspace kononnya berita disini lah berita sahih, the last bastion of free media.

Nak muntah tgk perangai orang politik skang baik BN ngan PR. Semua sama, memasing menghalalkan cara untuk mencapai cita-cita. Go fight your dirty fight away from us and die.

Anonymous

Another thing, semua manusia layak ditegur jikalau salah. Ini termasuk, pemimpin cult, PM mahupun Sultan. Tapi caranya biar berhemah, jgn biadap dan kurang ajar.

Kalau setakat nak maki hamun Sultan dengan niat konon nak menegur kat blog gune anonymous id, baik simpan jantan tu dalam botol je.

Sebelum ade org dok kate aku pun anonymous, biar aku jelaskan yg aku tak maki hamun dengan niat konon untuk menegur.

Anonymous

tak kiralah tangan tu menjalar ker tak..tp sebagai sultan ketua agama lak tu..kalau nak bergambo memang tak salah...tapi tengoklah dengan siapa kita bergambar. sbb gambar tu confirm di tonton rakyat jelata..so sopan sgt ker gambar pompuan yg bergambar ngan sultan tu...ingatlah balik salah satu rukun negara..kesopanan dan kesusilaan.

Anonymous

C'mon la anon (February 16, 2009 4:39 PM ). In this democratic country, especially dah 21st century ni, dah byk macam jenis manusia yg bernama rakyat. Ade yang pakai tudung, ade yang baik, ada jahat, ada seksi, ada huduh, ade cun, ade kaki tempang, ada pondan, ada macam2 lagi, dan semuanya adalah rakyat. Dan semua rakyat tu ada hak masing masing.

Takkan dok bingit telinga dok tambah semua sentence akhiri dengan rakyat pun tak paham lagi. Pakatan rakyat, gelombang rakyat, kuasa jalanan rakyat, duit rakyat, haaa... ni ha hak rakyat... dah ade sebilangan nak seksi, pastu nak kite jauhkan diri? Nak kita pulaukan sebab kite pakai maybach plet kaler kuning? Nak kite pandang mereka dengan mata jijik sebab diaorang tunjuk lurah berbukit bukau?

Mungkin tuhan bukak hati dioarang esok lusa mana kite nak tau? Tgk amy search, dulu kangkang sana sini atas nama rock kapak, skang ni Alhamdullilah, tuhan buka hati dia. Kalau dari dulu org agama pulau jauh2, sapa nak sampaikan ilmu didada yang hitam legam? Korang cakap macam korang la penjaga akhlak murni dunia, dok kutuk Bush, marah sbb pepandai jadik sheriff dunia, tp bile diri sendiri jadi cowboy akhlak, dok tembak sana sini mulot tu kate org tu jijik, tak ke same buruk tu.

Sudah laa anon, orang dakwah dengan cara terbuka, menerima orang dalam keadaan sekarang dgn seadanya, dengan harapan dibuka hati esok lusa. Walaupun buang masa aku nak reply, tp aku terasa untuk berkongsi pendapat dan ilmu yang sedikit di dada ni. Jijik? Politik mmg jijik.

Anonymous

sebelum nak komen orang, tengok dulu diri sendiri, adik2 pompuan korang kat mana sekrang? nenek korang? tak pun mak korang? dok belakang motor kepit ngan mat rempit.... salah orang semua korang nampak ye? kalau dalam hati penuh ngan sifat busuk mmg jadi macam ni la, pikir semua yang negatif, ketua agama la apa la, tapi yang dok mengata tak pula rasa apa2, taktau la kalau mengumpat ni dah jadi satu tuntutan dalam agama.....

lowyat plaza

sultan poyo!!

lowyat plaza

time sultan muda2 dulu,die ader ambik spm tak?berape die dpt?lulus ke cukup2 mkn?

apokonojang

yg aku nampak ada ada majlis makan2 pastu ada beberapa orang ( mungkin rakyat biasa/ rakyat biasa warga asing/ orang kenamaan warga asing ) mengambil kesempatan yang ada untuk bergambar dengan sultan selangor, sultan pun tak keberatan untuk bergambar bersama. takde ape pun yg tak kena ngan gambar ni.

lowyat plaza

yg poyonye la,yg aku nampak,yg betina gedik tu tak tahu ke adap mengadap sultan,yg pakai baju nampak tetek tu apehal,nk kaci sultan stim ke?yg sultan pun sama,kate ketua agama islam,tp buat bodo je,awek kt sebelah pakai seksi!!ko sultan,patut tegur,bukan slamber oag je!!sulatn ni leh baca yasin ke?

Anonymous

Haaa... si lowyat ni peel meraban. Gune la akal tu. Exhaust all possibilities before suddenly making an ill-informed conclusion.

Pernah tak terfikir mungkin awek tu a foreigner wanting to have a pix memento with the Sultan. Mungking jugak, lo and behold, awek tu bukan islam, so what right does the Sultan have to tegur someone yg mungkin bukan islam and mungkin bukan takat tu je, mungkin bukan Malaysian.

Dah buruk minda, suka plak pikir negatif, suka buruk sangka, bak bukak je mulot, bau longkang... dok pertikai org lulus spm bape la, tau baca yassin la... Hang la poyo... poyo akal.

Anonymous

alah senangnya alasan..mungkin dia ni foreigner or mane2 mamat or minah or mana2 lagi..senangnya bagi konklusi...kalu gitu why tak cakap mungkin minah tu ada niat nak bagi sultan malu sebab tu beria-ia sangat nak ambil gambar..ataupun mungkin sultan tak sengaja ambil gambar tu or tak sedar yang minah tu pakai baju tak cukup kain..kalau camtu minah luar negeri pakai bikini pastu nak ambil gambar ngan pak lah..pak lah pon bagila sebab nak jaga hati..camtu ke..?? sori pak lah guna nama sat..

n kalu sultan ni nak hormat pon minah yang konon foreigner ni, nape sanggup diapit oleh minah2..?? nape dia tak duduk kat tepi sekali n bagi mamat tu yang kena kepit..?? niat bro niat..

bestest

Anonymous

n satu lagi yang menghairankan ak...nape letak susunan selang-seli..??? nape tak minah 2 orang tu dok kat tepi n mamat foreigner 2 dok sebelah minah tu n baru sultan..??kalau ye pon nak jaga hati sangat jangan sampai melampau2 jaganya..bkan ke cara ni sengaja menibulkan fitnah..??

bestest

Anonymous

Rilek le bro...jeles ke...kah kah kah

Anonymous

La haslabonita... ko ingat orang nak amik gambar impromptu amik masa 5 saat nak kene pikir ke sapa nak duduk kiri ke kanan ke hujung skali ke sampai dari 5 saat jadik 5 minit... lain la official pix.

Bagi reason munasabah la sikit.

Satu lagi, memang la senang bg alasan, sebab kita bersangka baik, tak bersangka buruk. Sebab tu la kita kene fikir masak2 sebelum menjatuhkan hukum kepada sesuatu keadaan. Yg pi cerita pasal bikini tu pasal pa, tgk la majlis, function ape. Kalau dinner function, ade orang melilau pakai bikini, tu orang gila namanya.

Tp kalau kene pada keadaan, spt contoh, award ceremony untuk gimnast, takde la gila... kene dgn tempat. So balik kepada intipati asal, bersangkalah baik melainkan terbukti senyata-nyata perkara buruk itu berlaku.

Donna

apsal la bodo sgt sume korang ni.. Gambar tu Sultan Selangor pas tgk Show dancing kat Istana budaya selangor. Penari2 tu nak bergambar dengan sultan.
Lagi pun apa salahnya bergambar mcm tu. Die tak buat salah pun. die tak pegang dan peluk pun minah tu. Bangang la korang. Bodoh pun ada. MCM budak-budak yang baru lepas UPSR. Masih bangang tak kenal erti. FITNAH kan dosa besar. DOsa fitnah lagi besar dari dosa org membunuh. Tak gune da kalau ko tonggeng hari2 5 kali sehari. Membazir tenaga je amalan2 kalau hidup ni penuh dengan memfitnah org dan hasat dengki. Selagi org tu tak dibuktikan salah, org itu adalah benar. Kalau sultan tgk gambar ni dipergunakan, atau disalaherti, tentu sahaja murka baginda. Aku da tak tau nak cakap ape kat anep. die ni mcm sengaja cari pasal dengan org ape? nak sangat ke masuk penjara? nak sgt ke dibuang Negara?Aku cadangkan ko tutup je la blog ni. Awal kehadiran aku disini utk tgk video ko yang menarik dan mencuit hati. aku tak pernah kisah walaupun aku tau perbuatan ko tu salah. aku suke tgk ko blog tentang kehidupan ko,tanaman ko, komputer ko, arnab ko. Tapi skg ko ni da melampau2. Makin ramai komen tentang perihal buruk ko makin sengaja ko jadi teruk. dari hari kehari makin muak dengan blog ni. Gambar ko terus hilang. Da tak letak da gambar sebenar. Dulu berbangga sebab die je yang letak identiti sebenar. Skg takut plak kata2 die diserang balik. Aku doa kan ko slamat lah apa2 pun. Aku pernah bg komen kat KICKTHEFELLA yang menyuruh org kibar bendera terbalik yang beliau kalau tak berhenti, lambat laun ada akta khas yang akan menangkap ko. 1 minggu lepas tu, die kene tahan akta hasutan. Ko nak mcm tu ke? Ko nak makcik jiran ko tau yang ko bukan baik seperti yang die sangka ke?

Anonymous

Assalamualaikum.. aku suka dgr comment2 korang semua.. namun sebenarnya comment korang semua banyak menjurus kepada kepartian. pro dan kontra. pada pendapat aku, yg salah kita x boleh nak kata betul. x kiralah samada sesebuah parti atau individu.bagi yg berkenaan klau boleh ambil iktibar dari apa yg berlaku , itu adalah lebih baik. kita masing2 ada agama. ada pegangan, ada aqal utk berfikir. lebih baik muzakarah dari memaki hamun. kita semua pun x sunyi dari dosa. x kira la yg menegur atau yg ditegur. semuanya akan dipersoalkan disana nanti. memaki hamun hanya utk melepaskan geram. sedangkan sebenarnya tiada apa yg boleh dibanggakan. masa terus berlalu, jika hanya duduk bertengkar sampai bila pun xkan ada kesudahan. tiada apa yg boleh menyelesaikan sehingga kita kembali kepada pegangan kita, iaitu Quran dan hadis. wallahualam.

Anonymous

Dimanalah adat ketimuran kita lagi..orang melayu penuh dengan adab dan sopan..tak kira dalam hal apa..baik pun dalam hal nak bergambar ada adabnya...dah tahu pemimpin negara, ketua agama..tengok keadaan sekeliling dulu barulah bergambar..ni tak..buta segala2nya.

Anonymous

Ini bukan sama dengan isu bendera terbalik. Ini gambar biasa.

Hanief, kau tak perlu takut. Lagi pun aku rasa tetek perempuan dua orang tu masih simetri dan tak terbalik

Anonymous

ni la orang kita..sume bende nak tengok ke arah baik..bro-bro sekalian, ada tempat kita kena pandang baik dan ada tempat kita kena tegur..i.e sorang pencuri pecah masuk umah korang, mungkin ke korang cakap "takpelah mungkin dia tak ada duit sebab tu dia mencuri" or "mungkin time tu dia tak ada iman" or apa2 lagi..kemudian korang lepas je orang tu..kalau iman tetap di hati korang akan fikir 3 4 kali gak nak ambil gambar tu..n sal susunan tu ak tetap heran..kalu part ni memang ak tak buleh usnul zon(pandang elok)..korang akan fikir gambar biasa tapi cuba kalu orang lain contoh nik aziz la..aku yakin dan konfim gambar ni akan masuk paper 2 3 hari dan orang akan boo nik aziz..sory sekali lagi sebab pakai nama nik aziz..tapi ni sultan, ketua agama..bukan sebarangan orang boleh lantik jadi ketua agama..
aku bukan nak memfitnah or apa2 cuma aku nak laksana tanggunggjawab untuk peringatkan korang semua yang Islam itu mudah, tapi tak boleh dipermudahkan..matlamat tak menghalalkan cara..korang ingat tu..

bestest

lowyat plaza

gaji sultan selangor melebihi 15k setiap bulan,aku nk dpt gaji rm1500 pun mcm nk gile,dier duk goyang kaki,angguk kepala,angguk kaki,mari2 duit,mari sini,kereta,rumah beta nk yg power2,wei dayang istana,tolong ambik anggur kt peti ais,beta nk makan!! lapo la plak,bawak skali tongkat ali power class A+ punyer,yg beta order dr hutan amazon

lowyat plaza

relex arr anep!!jng gelabah ngan akta hasutan!!aku kenal anep time kaje same2 ngan dier kt lowyat,SULTAN <-- adalah ketua agama islam,tanggungjawab dier memastikan rakyat tak hidup susah,kalu rakyat x makan,itu tanggungjawab sultan,ni tak pi lepak ngan org putih,parti maksiat mata!! taubat la sultan!!pintu syurga masih terbuka untuk org yg ingin bertaubat!!zaman dulu sultan jadi iman masjid,skarang sultan di zaman moden ni ada ciri2 sultan melayu terakhir ke?tepuk dada tanya selera

lowyat plaza

pedas wei pedas!!aku tengah panas ni gaji blum dpt!!nk pi kaje pun takder duit,bodo punyer Sulattan,bukan sultan

Anonymous

print gambar ni pastu bawa pi ngadap sultan pastu tanya sultan sendiri ni gambar apa?

Anonymous

tu bekas bini dia laa...apa mau kecoh2

Momotarosan

apa la depa ni dok emo sgt komen.. hanip ni sbnrnye nk tnjk sultan brfesyen/brpakaian time brsosial j kann..kan..er, kita ni bkn dok rpt sgt ngan sultan nih.. kat luaq mgkin byk yg boleh dispekulasikan.. biaq nmpk x elok tp depa ngan tuhannya sapa yang tau.. tp ikut aku kalo ade mjlis2 cmni sltan kena touch-up sikt rmbt tu kasi pacak sket..

Anonymous

janganlah contohi sikap manusia2 yang x bertamadun dan kurang ilmu pengetahuan tentang agama beliau sendiri dan janganlah kita menjadi jahilliyah seperti mereka n hanief bile ko nak bertudung ek
ps:ni bukan soalan sensetif ek

Emiratez

Biase je gambar tu..Bukannye Sultan Selangor peluk2 pun. Maybe peminat kot.. Cume peminat tu yg pakai camtu, so nmpak cam tak elok skit la..

Anonymous

byk2 bezikir,,,tenang hati korang...(^^,

baru satu gambar dah macam nak kiamat dah...

kutuk2... ish2..

ape nak jadi nih..

Anonymous

KEPADA PENYOKONG PAS AKU NAK TANYA SATU SOALAN YANG AKU DAH LAMA PK DALAM ISLAM KALAU MENCERITA KAN KEBURUKAN SEEORANG TUE HUKUM DIA APA?? HALAL KER?? SILA BAGI TAU MAKLUM LA AKU NI KURANG PENDIDIKAN AGAMA SEBAB AKU TAK SOKONG PAS

Anonymous

dapat d percayai ke sultan2 dan suku kerabat ne semua.....depan mata nampak baik...belakang mata macamana ye....2x5 kot.....

lowyat plaza1

KEPADA PENYOKONG PAS AKU NAK TANYA SATU SOALAN YANG AKU DAH LAMA PK DALAM ISLAM KALAU MENCERITA KAN KEBURUKAN SEEORANG TUE HUKUM DIA APA?? HALAL KER?? SILA BAGI TAU MAKLUM LA AKU NI KURANG PENDIDIKAN AGAMA SEBAB AKU TAK SOKONG PAS <-- dh gerahu cendana pula,sudah tahu buat tak tahu pula,ala2 gedik laa ko ni,mak bapak ko tak ajar ke?hukum dh pasti berdosa,tp kalu dpt tegur dengan mulut,lg bagus,kalu x dpt ngan mulut guna la hati,ko nk tengok sultan ko sendiri buat dosa?amal makruf nahi mungkar!!sini tak kire PAS ke UMNO,sape jahat kene kutuk,sape baik kene hormat,ada paham!!agama ngan politik jng samakan,nanti terpesong akidah ko!kalu nk ckp pandang2

Anonymous

macam tu kau jawab muskil agama ?? ala kebodo kau nie lorat plaza kalau kau ckp belakang dia tentu dia dapat pahala bodo .. kalau nak tegur orang ustaz kau dulu tak ajar ker? pie depan2 ckp ngan dia "cik sultan selangor ta baek amik pic cam nie sebab saya jeles sebab mak saya huduh " kau cakap cam tue bodo la kau nie lowyat plaza nie kebongokan ni la kebodohan ciri2 islam pas

Anonymous

KEPADA PENYOKONG PAS AKU NAK TANYA SATU SOALAN YANG AKU DAH LAMA PK DALAM ISLAM KALAU MENCERITA KAN KEBURUKAN SEEORANG TUE HUKUM DIA APA?? HALAL KER?? SILA BAGI TAU MAKLUM LA AKU NI KURANG PENDIDIKAN AGAMA SEBAB AKU TAK SOKONG PAS <-- dh gerahu cendana pula,sudah tahu buat tak tahu pula,ala2 gedik laa ko ni,mak bapak ko tak ajar ke?hukum dh pasti berdosa,tp kalu dpt tegur dengan mulut,lg bagus,kalu x dpt ngan mulut guna la hati,ko nk tengok sultan ko sendiri buat dosa?amal makruf nahi mungkar!!sini tak kire PAS ke UMNO,sape jahat kene kutuk,sape baik kene hormat,ada paham!!( agama ngan politik jng samakan,nanti terpesong akidah ko!kalu nk ckp pandang2 ) <-- ulang ayat kau dalam ( ) da tu kenapa pas nak campur agama ngan politik kenapa skit2 modal dia islam?? skang sapa campur kan ??

Anonymous

salam...
buat pengetahuan..
pahaman sekular je yang mengasingkan politik dan agama..
dasar perjuangan PAS jelas,,
ISLAM diletakkan di nombor satu..
masalah bkn semua kata PAS semuanya baik tu..
TAQWAlah yang membezakan sesorang...
sebab tu PAS berdakwah melalui lisan..
PAS mempunyai alasan kukuh untuk menyatakan sesuatu..
yang hak perlu ditegakkan..
yang batil perlu ditegur..
pada zaman sahabat NABI MUHAMMAD SAW pernah menegur kebatilan dgn nada yang keras sehingga MATA baginda menjadi merah,,
adakah kau nak kata cara baginda berdakwah tu salah..
menceritakan keburukan org mmg salah..
tapi utk menyedarkan seseorang itu..
disenaraikan perkara2 yang boleh kita mengumpat..ada tujuh tempat,,
1)PEMERINTAH yang zalim
2)orang yang melakukan maksiat,minum arak
3)makan rasuah,pemberi,penerima dan org menutup rasuah(ketiga2 masuk neraka)
4)istri yang mengadu kpd khadi ttg kezaliman suami
5)memperingatkan seorang muslim dgn muslim lain,takut dipengaruhi oleh org yang rosak akhlak
6)mengelarkan seseorng akan bentuk luaran seperti (tempang,hitam..)diharuskan untuk mudah dikenali
7)fasik seperti suka mencuri dan tak amanah dalam sesuatu pekerjaan

Anonymous

Pandai nye ,sultan yg mgHINA prinsip ISLAM,ttp rakyat jg yg dituduh MgHINA....pndai ke ,BahLul???

amin

hi...i nak comment sikit ya...malaysia memang ada umno tapi ingat siapa yang perjuangkan hak orang melayu....kalau tak ada umno dimana hak-hak orang melayu....umno telah banyak perjuangkan ...so lu pikirlah sendiri.....

budakkampong

amin
mereka tu dh makan fitnah banyak sangat,tu yg jd macamtu..kalau nasihat pun dh taklaeh bt apa dah..

Post a Comment

Nak komen boleh tolong jangan mencarut.
You may comment but please do it without vulgar words.

Blog Archive