Malaysia : Tong Taik UMNO: Black Devil | Rokok Baru

Friday, November 6, 2009

Black Devil | Rokok Baru

Semuanya hitam. Nanti paru-paru pun sekali ikut hitam.


Pagi tadi Budak Kelantan beli rokok baru. Dia tertarik dengan nama dan bungkusan rokok itu. Apa yang ingin saya perkatakan di sini ialah, bagaimana Belanda berjaya dalam menarik golongan muda mencuba rokok mereka.

Bukan itu sahaja, perisa rokok itu terdapat dalam 3 perisa:-
  • Vanilla (yang di beli Budak Kelantan)
  • Ros
  • Chocolate
Komen si Budak Kelantan, rasa rokok itu tidak seberat mana. Ia ringan. Rasa Vanilla yang dijanjikan juga tiada. Tetapi hanyalah baunya sahaja.

Habis baju saya berbau Vanilla hari ini. Walaupun saya tak hisap rokok, saya tak marah si Budak Kelantan kerana dia 10 tahun tua daripada saya dan dia hisap di tempat terbuka. Kena guna psikologi juga kalau nak nasihat. Tapi masa pulang tadi, kena juga sedas nasihat dari saya.

Tatkala ingin meletakkan kembali van ke tempat asalnya, saya ternampak sepapan Panadol dan rokok Black Devil Budak Kelantan tertinggal di depan stering van. Saya ambil kedua-duanya, lalu berikannya pada Budak Kelantan sambil saya berkata "Eh Abang, ada 2 barang tertinggal lagi. Nah, satu ubat dan satu racun".

Saya, Budak Kelantan dan Budak Sabah gelak terbarai.

p/s: Kata si Mamak restoran, rokok ini baru sebulan keluar.

43 comments:

Anonymous

Anip, aku rasa ko pun tak lama keje kat situ. Dulu pun ko benti pasal asap rokok kan?

Hanief

Dia merokok di kawasan yang terbuka. Saya tak kisah. Lagi pun kipas siling berpusing ligat.

Ai Ling

Sesetengah orang yang tak bertanggungjawab akan merokok di kawasan berhawa dingin, dalam lif. Itu menyakitkan hati sekali!

Anonymous

Nip, lambang apa kat kotak tu? tak clearla.

Anonymous

bakar rokok = bakar duit

jadi lu pikir le sendiri

~khidmat pesanan masyarakat di aku~

Anonymous

mcm lagu billy talent yg terbaru liriknya berbunyik begini "i've got the devil on my shoulder... over and over..~ the helm of hell are getting closer.. closer and closer~" saya sambung lirik tu "ada plak rokok cap black devil ye.. iye dan iye.."

sekolah pondok

kekek rokok ni dah 3 taun lebih dalam pasaran hahahaha

Anonymous

Sah skolah pondok taik rokok!

Anonymous

hanif,hang sekolah pondok ka?
kat mana ?
aku byak kawan kat KL yang sekolah pondok

-ramzi-

Anonymous

mana dtg lak ni..??huhuhuhu tgk soklan betol2 bru jwb

Anonymous

aku suka hisap rokok. Atuk aku hisap rokok dah 70 tahun, semua rokok dia dah cuba. Sehari sekotak 20. Baru2 ni dia pergi medical check up, .. kencing manis xde, darah tinggi xde, pernafasan OK, sihat wallaffiat. kesimpulannya, aku suka hisap rokok.

pst: Hisap rokok bahaya semuanya "autar".

Anonymous

rokok ni kat Labuan banyak RM1.50 1 kotak....... orang sabah punya pukulan ni rokok.

tapi premium tetap jadi pilihan sabah....

Anonymous

Merokok adalah amalan sia-sia.... orang bodoh lagi tolol ja yang isap rokok

momotarosan

abes la...... rokok setan hitam la pulak,

Fernando Torrew

umno setan yang nyata

Anonymous

Budak Sabah tak isap rokok ke?

sekolah pondok

Anonymous said...
Sah skolah pondok taik rokok!
....................................
kalau pun aku taik rokok
aku ada pakai duit jualan puki mak ko kerrr

rokok

malaysia patut buat rokok sendiri
pastu halang rokok lain

Anonymous

salam hanief..
glamour betul blog engkau ni,
malam tadi (7/11/09) masuk buletin utama,
cerita sal budak afrika tu...lupa da...entry bila..aku malas nak bukak..

budak kampar

betul nep,aku pun tertengok gak.tak sangka,media yang dikawal kerajaan pun terpaksa "mengemis" maklumat dalam blog ngkau.apelagi,saman la.hahahaha.....

Hanief

Saman? Kena pakai peguam Correct 2x dulu hahaha...

rokok dunhell

Kerajaan rugi hampir RM100 juta tahun lalu kerana jual rokok tidak sah
KAJANG: Kerajaan kerugian hampir RM100 juta dalam jumlah kutipan cukai tahun lalu akibat penjualan rokok tidak sah, kata Penolong Pengarah Bahagian Penguatkuasaan Kastam Diraja Malaysia (KDRM) Selangor, Muhammad Nazim Dzulfakar.

Pada 2007, jumlah kerugian cukai yang membabitkan rokok tidak sah mencecah RM60 juta dan jumlah itu meningkat kepada hampir RM100 juta tahun lalu, katanya.

"Bayangkan bagi satu kotak rokok tiruan bagi pek tempatan kerajaan rugi RM4 ringgit, untuk satu kotak rokok bagi pek import kerajaan rugi RM8.

"Sudahlah begitu kerajaan juga kena menanggung perbelanjaan kesihatan untuk penyakit kronik yang mungkin disebabkan tabiat merokok seperti penyakit jantung, barah paru-paru dan sebagainya," katanya pada sesi dialog mengenai rokok tidak sah antara kerajaan dengan peruncit di daerah Kajang, hari ini.

Muhammad Nazim berkata, kebanyakan rokok tiruan juga mengandungi banyak bahan asing seperti racun tikus, habuk kayu dan serpihan kaca yang menjadikannya lebih berbahaya untuk kesihatan berbanding rokok biasa.

Sehubungan itu, beliau meminta orang ramai yang mempunyai maklumat tentang peruncit dan pengedar yang terbabit dalam penjualan rokok tidak sah supaya menghubungi talian hotline KDRM 1-800-88-8855 dan 03-31782321, atau layari laman web Laman Web Rasmi Kastam Diraja Malaysia. atau melapor kepada Kementerian Perdagangan Dalam Negeri, Koperasi dan Kepenggunaan di talian 1800-88-6800.

Sementara itu, Ketua Ekskutif Gabungan Pengilang Tembakau Malaysia (GPTM), Shaik Abbas Ibrahim, berkata penjualan rokok tidak sah turut menyumbang kepada kemerosotan industri tembakau negara.

"Pada tahun 2004 permintaan tembakau tempatan berjumlah RM13.3 juta, tetapi pada tahun 2008 menurun kepada RM6.2 juta iaitu kemerosotan melebihi 60 peratus," katanya.

Shaik Abbas juga berkata, berdasarkan kajian yang dijalankan agensi penyelidikan bebas antarabangsa, Taylor Nelson Soffres, pekan-pekan kecil adalah kawasan panas bagi rokok tidak sah.

Katanya, kajian itu juga mendapati 25.7 peratus rokok yang dijual di Malaysia adalah rokok tidak sah.

"Jenis rokok tidak sah ialah rokok tiruan yang mengandungi bahan-bahan asing dan rokok kontraband iaitu produk yang diimport untuk jualan komersial tetapi tidak dibayar cukai kepada negara," kata beliau. - Bernama
-BERITA TAUN LEPAS-

rokok dunhell

sekolah pondok-pondok...

Black Devil ni pun illicit cigarette la.
anak haram mcm hang la yg menyumbangkan peningkatan jualan rokok haram kat negara ni.
tahun ni saja hasil jualan rokok haram kat negara ni dah meningkat kepada lebih 36%.

sekolah pondok

rokok dunhell said...
sekolah pondok-pondok...

Black Devil ni pun illicit cigarette la.
anak haram mcm hang la yg menyumbangkan peningkatan jualan rokok haram kat negara ni.
tahun ni saja hasil jualan rokok haram kat negara ni dah meningkat kepada lebih 36%.

sapa cakap kekeke black devil nie ada yang masuk kemalaysia secara sah

tu la len kali selidik dulu
aku dah kata hang nie bodoh cam babi pawah,tak sedar sedar diri lagi......
kesian mak ko dok jual puki kat babi hitam,dapat duit bagi ko belajar pandai pandai tapiiii..
lagi bodoh dari mak bapak ko,...babi hutan pun tak sebodoh kau hahahahaha

sekolah pondok

rokok dunhell

ko tengok kotak rokok black devil tu pun ada tag cukai siap ada amaran lagi...tu rokok yang sah dibayar cukai laaa

.......................

tu laaa len kali balik belajar habis habis dulu ngan sifu babi hutan ko

aiiii
len kali nak serbu tembok pakai la helmet bodoh betul la ko nieee

aku cabar hang bagi bukti yang rokok diatas tu tak dibayar cukai..........

kekekekeke
memang patut la ko nie di panggil puki mak haram jadah wakakakakak

rokok dunhell

deiiii..... babi pondok

jangan berlagak pandai la.

s'pore, brunei, taiwan, china dll negara dah 3-4 taun ada health warning kat peket rokok depa. hang nampak ke health warning tu drp kerajaan malaysia?

sapa2 pun boleh letak duty stamp kat peket rokok tu. masalahnya duty stamp tu ori ke tak? hang dapat cam ke?

kat malaysia memang dah diharamkan rokok2 yg berperisa ros, cokelat & vanilla.

sekolah pondok

woiiii pukimak bodo rokok dunhell

aku tak berlagak pandai tapi itu kebenaran,stiker tu mana leh ciplak,ada hologram

ko yang berlagak pandai macam penghulu babi tunggal
tapi bodoh cam babi pawah

kan ada gambar health warning tu,lu buta ka apa mat......
tu la aku dah kata
kesian kat mak bapak lu teruk teruk bagi ko makan tapi bodoh gak

aku ingat ko nie kecik kecik dulu masa mak ko tak laku jual puki tu sia ada perah susu babi kot kadi ko minum,tu pasal otak lembab bodoh cam babi tunggal

mata ko dan hati ko hitam cam hati babi
tu tandanya tuhan dah butakan mata dah hati ko
emmmm.api neraka rasanya dah sekat ngan ko tu

budakkampong

wa wa wa..
eng eng eng...
hu hu hu..
tut tut tut..
si rokok yahudi ni tak habis2 lg dgn keterbangangan dan keterbengongan...
mana ko dapat info tu bai..
ko makan taik ke apa yg jadi sampai tahap ni...
wa wa wa.. sudah2 la tu..jgn memalukan diri sendiri dan seangkatan dgnya..
hidup sekolah pondok...yeeehaaaa...

sekolah pondok

tu la dah la bangang,bodoh,plak tu tapi berlagak pandai wakakakaka

Anonymous

Era Najib Altantuya : Syarikat Milik Pemimpin Umno Tipu 3436 Pembeli Rumah

Satu fail Akta Rahsia Rasmi didedahkan Menteri Besar Tan Sri Abdul Khalid Ibrahim hari ini.

Hasil pendedahan itu, sebuah syarikat hartanah milik pemimpin Umno didakwa menipu 383 pemilik tanah dan 3,436 pembeli rumah di Bukit Cherakah.

Khalid menggesa orang-ramai yang telah tertipu supaya merujuk kepada dokumen ini, dan mendakwa syarikat terbabit ke muka pengadilan.

"Kita mendedahkan dokumen ini dengan tujuan membantu orang-ramai mendapat gambaran sebenar, bagaimana kejadian ini berlaku. Kerajaan negeri tidak akan ambil tindakan, tetapi kita menasihatkan orang-ramai supaya membawa kes ini ke pihak guaman," kata Khalid.

Kementerian Perumahan dan Kerajaan Tempatan mengesahkan projek perumahan Bandar Alam Perdana telah terbengkalai sejak 2006.

Projek yang diusahakan oleh syarikat Ladang Bukit Cherakah Nominees Sdn. Bhd. ini adalah milik bekas Exco Selangor Miskun Sutero, yang telah meninggal dunia dua tahun lalu.

Berdasarkan dokumen ini, 383 pemilik tanah dijanjikan pampasan RM360,000 seorang dan sebuah rumah setiap seorang.

Manakala 3,436 pembeli telah membeli 3,819 unit rumah dengan membayar wang pendahuluan kepada pihak bank. Perumahan ini dijangka siap pada 2002, malangnya projek ini terbengkalai.

Pemilik tanah tidak mendapat pampasan yang dijanjikan, manakala pembeli-pembeli terpaksa menanggung hutang bank.

"Tanah hilang, rumah tak dapat. Orang-ramai memberi harapan masalah ini dapat diselesaikan segera," kata Khalid.

"Kerajaan negeri akan terbitkan risalah tentang kes ini yang boleh didapati laman sesawang Kerajaan Negeri Selangor, di Pejabat Daerah berdekatan dan Pejabat Menteri Besar pada Isnin ini," tambah beliau.

budakkampong

ha ha ha..baik konon.. tu pemimpin pakatan selangor yg kedarah rasuah duit rakyat selangor knapa ko tak copy sekali..hu hu..

Anonymous

Dunia Rokok (18 sx)
I am Peter Stuyvesant
I have two friends, Benson and Hedges
I came from the city of Marlboro,
In the Salem high country
I Always carry a Mild Seven
I rode on a White Horse
Going to Kingsway in Kent
It was Lucky Strike I fell in love
With the daughter of Master Duke
Her name Was YSL
We got married by Perillys, the priest
We checked in at the house of Dunhill
And booked into room number 555
I laid her on the bed made of Gold Leaf
I played with her two Matterhorns
When I poked in my Rothmans King Size
She cried in delight, "You are a Rough Rider!!!"
You are riding like a mad Camel
When I asked her if she is satisfied
She answered" I want MORE!!!!"
Then suddenly she turned around and asked me if I want to
enter her Gudang Garam.
She said... depan belakang puas, barulah Sampoerna!!! =

sekolah pondok

Anonymous
wakakaka.....lawak la broooo
wa caya lu lah

Anonymous

btol tu sekolah pondok lawak tu.....anon memang lawak...hahahahah....mesti allah suka kan?

armouris

info tentang rokok kat sini - 11 Sebab Berhenti Merokok

Anonymous

tul cakap sekolah pondok, rokok Black Devil tu memang bukan rokok seludup. actually baru je masuk malaysia secara sah. sblm ni memang haram pun. aku ada beli perasa vanila mgu lepas kat restoran mamak. rm9 sepeket. mahal woo... kalau yg smuggle baru separuh harga. tak salah aku rokok ni europe pnyer brand. kat europe rokok ni boleh di samakan ngan rokok saat kalau kat malaysia.

Anonymous

sekolah pondok ngn budak kampong!! mmg bodoh suke membabikan org....die ta tau mak die ngah menjubor kat lua sne!!

sekolah pondok

Anonymous said...
sekolah pondok ngn budak kampong!! mmg bodoh suke membabikan org....die ta tau mak die ngah menjubor kat lua sne!!
...................................
alhamdulillah...amin...
sebab orang tua aku dah meniggal
terima kasih broo

Anonymous

aku penah jumpa rokok Black Devil smuggle yg seakan-akan ori. harga rm4.50, stamp duty bukan drp KDRM. health warning picture lak depan belakang dlm english. aku rasa rokok ni stok utk new zealand / australia punya tapi terlepas@diseludup ke malaysia. mungkin la.....

sekolah pondok

Anonymous said...

aku penah jumpa rokok Black Devil smuggle yg seakan-akan ori. harga rm4.50, stamp duty bukan drp KDRM. health warning picture lak depan belakang dlm english. aku rasa rokok ni stok utk new zealand / australia punya tapi terlepas@diseludup ke malaysia. mungkin la.....
................................
betul tu anon...
tapi yang ni yang malaysia
sebab salah satu ciri cirinya
hotline no tu
kan no malaysia 03 lagi

Anonymous

Aku dah kata mesti ko benti keje....sebln jer ko dah benti...

Anna

Where can I buy this ciggie?

Milkc C

rokok ini harga berapa?
susah nak cari...
7 eleven ada jual tak?
thx

Post a Comment

Nak komen boleh tolong jangan mencarut.
You may comment but please do it without vulgar words.

Blog Archive