Malaysia : Tong Taik UMNO: Enjin Jet TUDM Hilang

Sunday, December 20, 2009

Enjin Jet TUDM Hilang


Enjin Jet TUDM Hilang

KUALA LUMPUR: Polis menahan empat orang, termasuk pegawai Tentera Udara Diraja Malaysia (TUDM) berhubung kehilangan enjin pesawat pemintas F-5E milik TUDM bernilai kira-kira RM50 juta daripada Gudang Material Udara I (Matra I), Pangkalan Udara Kuala Lumpur ketika dibaik pulih pada akhir tahun lalu.

Kehilangan enjin bersama rekod perkhidmatan dan penyelenggaraannya itu hanya disedari Januari tahun ini, dipercayai dijual kepada pihak tertentu di sebuah negara di Eropah. - Enjin jet TUDM hilang
Hanief: Kalau maklumat masuk-keluar Altantuya tidak berupaya diperoleh oleh pihak imigresen, apalah sangat sebuah enjin? Jika Bahan letupan C4 pun boleh dibawa curi keluar oleh seorang polis untuk mengebom warga Mongolia, apalah sangat sebuah enjin?

Andai kata ekonomi negara makin pulih, mengapa ada kes manusia nak jual enjin? Mungkin pegawai tentera itu baru lepas mabuk macam Budak Sabah.


Komando TDDM Seronok Minum Arak

Kalau Komando minum, mangkuk-mangkuk atasan mesti lagi hebat! Mangkuk-mangkuk bawahan nak berguru bagaimana dengan kaki botol? Cuba terangkan sikit. Saya tak faham bagaimana?

Semua orang tahu tentera diberi gaji yang cukup (hingga seluar dalam pun diberi) dan ada diberi juga masa setiap bulan untuk pergi enjoy. Ada yang enjoy di masjid berkiamulail akan tetapi lebih ramai yang berkiamulail seperti Komando di dalam video di atas. Akhir zamanlah katakan.

Anak polis pun curi motor. Anak siapa pula nak curi enjin ni? Nakalnya perangai!?


4 Anak Polis Cemerlang Gemilang Terbilang

39 comments:

Anonymous

Saya tak mahu kaki botol jadi askar untuk negara saya!

Anker

Aku pon! Sial! Banduan mana dia angkut jadi askar entahlah.

Wan

Alamak bro, baru 1Enjin je hilang. Belum 1Malaysia lagi. Rilek la bro!

Hanief

Ngam2 je 4 orang anak polis tu dengan kes enjin hilang ni? LOL! LOL!

Tun Najis Mughallazah

ya la..dulu c4 senang senang bawak keluar...sekarang ENJING KAPAL TERBANG buleh bawak ke;uar......AKHAKHAHAAKHAHKAHAHAHKAHAHAHKAHKHAHAHAKAHAKHKAHKAAHKAHKAHHAKHAKHAHAKHAKAHKAHHAAHAKHA......... dah macam cerite katun laaaa pentadbiran umno skang nih. gile babi betul. kalau enjin motor tu hilang munasabah la sikit.........ni kapal terbang....WAAAHHHHHHKHKAHKAHHAKHAKHAKHAHKHAHKA.......ai....one malaysia everybody?

Anonymous

Enjin punyer la bapak punyer besar pun boleh hilang?? Terlalu la bodoh Malaysia punyer army! macam mana nak jadi defense negara.... Kaitan orang dalam??? lepas ni ader la yang kena prebet2 tu.. kambing itam! Kena buang askar masuk jail!! Kluar jail dapat duit berjuta.... taktik lama la!!!! keje prebet takkan dapat punyer nak kumpul duit berjuta baik buat macam tu!! haha..ha.. Malaysia Ku Gemilang!!!

Tun Najis Muhaffafah

yepp..macam biasa la anon....kite akan lihat satu lagi inspektor fadzilah (yg bom altantuya) sekali lagi utk dikambing hitamkan.

aahhhhh.....i almost can see the outcome of this story...hehehe

by the way......mcm mane enjin jet fighter buleh hilang...khakahkhaakha...memang lawak antarabangsa siout!!

Anonymous

http://thestar.com.my/news/story.asp?file=/2009/12/20/nation/5341347&sec=nation

nampak sangat dah kena prebet2 tu!
Zahid Hamidi sendiri yang cakap prebet buat semua!

masuk akal ker??
kat mana prebet ni nak sorok, jual benda ni????
tahu ker prebet dealer mana yang nakkan enjin tu????

isk..iskk...isk...
mangkuk mangkuk!!!

Anonymous

ebay! jenayah cyberkan Malaysia antara yang terhebat! wakakkakkaka!!!

Anonymous

fuck la .. aku bayar cukai kot utk depa sume keje.

korang buat ape kat sana? minum air kelapa je ke? smp enjin ilang

Anonymous

Omak dek kato, mesti orang dalam jogak yang punyo kojo. TUDM dah takdo doit nampak gayo nyo

tun Najis Muhaffafah

haha...thanks anon for the info about the inside job on stolen jet engine from star.( but still stolen engine???? this is a record for robbery of the year)

haaaa....kan aku dah kate.....aku nih mcm leh jadi pengarah filem melayu sebab aku dah tau sumer kesdahan bg setiap episode malaysia tanah tumpah "BER" darah ku

mana budakkampong nak defend bende mcm nih....pi la defend perompak nih....KAHKAHAKAHAKAAKHAKAHKAHHAHAAH ptuih!!

kalau dah pemimpin atas korupt (sampai bunuh org....ape laaaa sangat rompak engine kapal terbang. lepas nih engine kapal selam pulok ilang....kahkahkhkahahkahhakhaakhakhakah

Anonymous

dalam tv aku tengok dio kata orang curi nak buat spare part!!! hahaha..ha..
nak cantum nga enjin evo7 agaknya!!!
lepas tu pergi terjun kat dalam supermarket!!
haha..ha...

Rakyat Malaysialah antara yang terrrrbodoh klu percaya sume tu!

agaknya ader la plak negara nak beli spare part dari scrap yang macam tu!
klu kata sang prebet tadi nak pegi timbang kat besi buruk takkan la amik risiko rembat enjin!!!
hahah..ha...
international black market???
kastam boleh lepas plak??
klu cip kat penang aritu ok la!! tu pun kastam corup!!!
macam mana enjin yang nak sama besar nga rosmah bole lepas border negara???
klu lepas?? macam mana boleh lepas???

dan yang paling penting bole ilang dari TUDM???

HOW???
HOW???
MISTERI???
MENTERI??
ISTERI??
DUIT PREE??

1 MALAYSIA
Rakyat Di Dahulukan??????
Pencapaian Di Utamakan????

Bl@cK_C@t

Itu baru Enjin hilang....kalau Kerajaan hilang mcm mana pulak tu???Ntah2 ada kerajaan Kaum Hawa
wakakakakakaka...sapa dia???...renung-renungkan....

Anonymous

memang diorang jual sebijik macam tu jer dapat 50 miliyon! spare part konon! Zahid Hamidi punyer pukulan..

Miguel Angel Angulo

woi org UMNO..senyap ja..babi btol UMNO ni..mcm anjing

tembamsemangkuk

alaa, anak raja petra pun curi motor. rilek ah, pakatan ke, barisan ke, same je,.. hehe..

aku saspek diorang bawak kelar enjin kapal terbang tu dengan kenderaan tentera, tak kira la bot ke, pesawat ke, sebab kenderaan tentera tak payah lalu border / check kastam..

Anonymous

Raja Petra lain..dia bukan pemimpin negara..dia bukan menteri..dia bukan PM,TPM..

Tun Najis Mughallazah

btol, raja petra org biasa.....ini kita bicarakan pemimpin negara....kalau anak raja petra mencuri pon sebab die tiru dr oemimpin umno kat atas tuuu....kini kite bicaraka bagaimana kem tentere yg begitu ketat buleh bolos? dulu senjata buleh ilang tup tup ade kat tpt lain, kini enjin pula.

apa anon?!? engine nak buat spare part...KAHKAHAKAHAKAHAKAHKAAKHHKHAKAHKAHAKHAKAHAKHAHKAHAKHAKAHKAHAHKHAKHAKAHK. zahid hamidi buleh masok senario laa ganti apek...kakahakahkahkahkah

yaaa allahhh....yarabbi........sakit perut aku denga.....die ingat enjin jet fighter nih mcm jual enjin moto.....ahahhhahahahah

malaysia kini dipimpin oleh "cartoon network" agaknyer. bende bende yg tak masok akal ajek yg jadi.

kini budakkampong pon tak berani bersuara.hahahahahhahh

Anonymous

mungkin bangang tu (budakkampong) ada dapat nikmatnya atas penjualan enjin jugak....
kakakahkakakakakakakakakakahahaakakah

mungkin bangang tu sibuk buat masa kini...
zahid nak bagi jawatan kot... ermmmm....
jawatan Ketua ermmmm... Pengerusi BN P. Pinang..
Syabas Budakkampong!!!!!.... idup umno...idup melayu!!!!!!!!!!
wakakakakakakakahahahahkakaka

Anonymous

yang diorng ni curik enjin jet tu bangang jgk! bukan bbleh jual dlm mudah.net pun. kedai besi buruk pun xnak beli. nak letak dlm keter wira mounting plak tak ngam. aku x caye la harga enjin tu 50juta. aku rase bawah 5 juta je.

Anonymous

senang citer bn memang bodoh. C4 ilang munasabah sikit (tp tang lotup altantuya tu tak leh terima lah, zalim tetap zalim) ini enjin buleh lesap, tau tau dah kene jual dah. memang tak masok akal betul.

Anonymous

hang pon bodoh.aku tak caya kastam boleh kasi lepas.tak ingat ka lagi taktik black market ni,cuba chek apa yang jadi kat siam itu hari yang mana 5 warga asing ditahan bawak pelancar roket dari korea utara.dah tu pakai pesawat persendirian.dah tentu pakai airport haram gak setakat ada landasan.

dah tuh yang paling pelik amerika boleh pintas hal maklumat dalam kapal terbang tersebut dan melaporkan kepada pihak berkuasa thailand.

jadi kenapa amerika tak maklumkan hal ini kepada malaysia sedangkan mereka pakar mengendalikan hal ketenteraan.

btw aku sendiri tak dapat maklumat pasal hal engine boleh hilang dalam f5-e tiger tapi yang pasti ada sabotaj utk menjual demi kepentingan sendri.

btw apa citer rpk?

samdoL

ak rasa btul apa yg Tun Najis Mughallazah kata tu...perkataan ''cartoon network '' tu mcm munasabah sgt dgn sistem kepimpinan Malaysia ni...

kita ni bangsa kelas ke berapa ..?

yaa budakkampong senyap sbb tgh pikir cmna nk design mounting enjin tu tuk sangkut kt beskal dia...

Anonymous

ala...prebet tu rembat enjen jet tu sal nk bikin ar...nk potong block lg nnti leh ar dorang merempit guna jet tu!

1 malaysia ku gemilang hehehehehhe

Anonymous

wow...rempit gune enjin jet....satu pencapaian tuh. baru lah kene ngan slogan "pencapaian didahulukan"...hehehehehheheh

Anonymous

the end user will be Iran.
x caye sudah:D

Anonymous

yang dalam ni semua tolol, bodoh dan bangang.....lagi ungka dan babi......enjin yang hilang...nape askar semua korang salahkan....yang terbabit je la...apa yg bodoh sangat korang nih....kalau setakat ckp byk je buang karan la

tun najis mutawasitah

askar adalah satu institusi yg bukan mudah org biasa mcm hanief, macam ko dan aku nak masok ikut suke ati mak bapak kite. nak masok perlu kan record dan sebagainyer. dr situ kita nampak betapa ketat nyer institusi askar ini. jgn kan kata askar, institusi yg kecil pon perlukan data record keluar dan masok.

untuk kami salahkan askar, memang patut pon. ini bukan teddy bear yg hilang, ini bukan tayar kereta yg yg hilang. kau nampak tak betapa besar situasi yg berlaku ini. masakan enjin jet fighter buleh hilang bukan satu....tp due dlm zaman pemerintahan najib semasa beliau memegang tampok pemerintahan di menteri pertahanan.

utk benda yg berskala besar itu hilang memerlukan org org yg berpengaruh utk menggerakkan bende tu dan sekali lagi bukan org yg mcm aku dan kau senang senang utk menggerakkan die hatta org dlm askar itu sendiri pon takkan buat kerja tersebut dengan kesedaran mereka utk mempertahankan negara demi 50 milion usd.

buke mata ko tu anon...malaysia sekarang berada dizaman kucar kacir dimana bende dr org ke jet enjin buleh hilang mcm tu je. keselamatan dimalaysia sudah tidak terjamin kini. sedarlah wahai pembawa kepala lembu.

Hanief

@tun najis mutawasitah
Betul, masa aku hantar air dekat Kem PULAPOT, Wardieburn, Kentomen dan lain-lain memang ketat.

Di muka pintu, lepas rekod butiran diri dan kenderaan, kita kena bagi IC.

Lepas itu dapat satu pas. Pas itu pula kena tukar dengan lagi satu pas di dalam kem. Enjin hilang? Kerja tentera juga.

istanakristal

jgn cakap nak hantar air. aku nak pergi umah customer aku kat kem sg besi tu pun tentera 2 org standby pegang senapang. bukan ada apa2 pun kat situ. rumah jer tapi mengalahkan kawal bank. jaga kat bank tu pun kadang ntah mana mengulat. lg 1 kalau hilang 50j tu duit saper? duit aku jugak yg byr saman kete hari tu...

Anonymous

Woi Anon...(Tuesday, December 22, 2009 7:26:00 PM GMT+08:00)!!! Lain kali kalau nak nafikan tu bagi fakta ko yang sahih...jangan asik nak melenting jer...sikit2 melenting kalau askar kena blame...memang btul hape macam mana kat tempat yg sekuriti tinggi pun enjin sebesar umah boleh ilang? Lama2 nie Malaysia kena jual ajela kan senang camtu? Lain kali simpan sikit bodoh kau tu biar anak cucu kau jadi pewaris kebodohan dan kebangangan kau tu...bahlul!!!

budak kampar

geng,kite tunggu ape kate mantan menteri pertahanan pada tahun 2007 yang dinaikkan pangkat jadi piem skrg,jeng jeng jeng........

Anonymous

Salut tu Dato' Ahmad Zahid Hamidi kerana berani bongkarkan penyelewengan ATM semasa era Najib menjadi Menteri Pertahanan...Tabik Spring to you!!!

Anonymous

Aku raser di org nie peminat citer Ocean's 11...tu pasal terer curik enjin kuar Mesia...

Anonymous

Salute to Dato' Ahmad Zahid Hamidi for your action...

cerdik pndai

mcm2 la mlysia skrg ni....org kmpung bolh pkir mst mlibatkan org atasan...kot2 mane pun mst org bwhn yg kena....x logik lgsung....enjin jet bknnya enjin mesin nyor....hampa pkir la btoi2

Anonymous

klu macam ni la TUDM,klu perang nnt askar yg lari dulu dgn jet pejuangnye.Tggl lah rkyt jelata mnahan peluru dgn betisnye..ishk3..

Ahmad Najib

"askar adalah satu institusi yg bukan mudah org biasa mcm hanief, macam ko dan aku nak masok ikut suke ati mak bapak kite. nak masok perlu kan record dan sebagainyer. dr situ kita nampak betapa ketat nyer institusi askar ini. jgn kan kata askar, institusi yg kecil pon perlukan data record keluar dan masok."

--> Persoalannya benda sebesar tu tak mungkin hilang, agaknya takde pun (fizikal)..... Jgn tanya macamana hilang, tanya benda tu wujud ke tak.....

Hilang = mula2 ada, skrg takde.....
Siapa yg buat penerimaan?
Siapa yg buat audit?

Post a Comment

Nak komen boleh tolong jangan mencarut.
You may comment but please do it without vulgar words.

Blog Archive