Malaysia Negara Pembodek: May 2011

Monday, May 30, 2011

Masadepan Belia Gelap | Utusan

Sunday, May 29, 2011

Bagaimana Hanief Berbelanja Sebulan di Singapura

Klik gambar di atas untuk lihat sepenuhnya.

Saya bercadang untuk beri $100 pada ibubapa saya dan $100 untuk adik saya setiap bulan. Terlalu sedikit? Apa kata anda?

Jika sedikit, saya perlu ke UK nampaknya pada tahun depan.

OLIMPIK 2012 BEB 6 JULAI 2012 HAHAHAHAHAHAHAHA! OLIMPIKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKK!!!11

Mahathir Haprak Gelapkan Malaysia Pada 1996

Syarikat pengeluar tenaga bebas (IPP) lahir pada 1996 apabila berlakunya gangguan bekalan elektrik di seluruh negara ketika itu. Ada pihak mendakwa gangguan itu sengaja dilakukan bagi mengizinkan kewujudan IPP.

Pengerusi Tenaga Nasional Bhd (TNB) ketika itu, Tan Sri Ani Arope menjadi mangsa apabila dihentam secara terbuka oleh Perdana Menteri, Tun Dr Mahathir Mohamad sehingga akhirnya beliau terpaksa meletakkan jawatan. - Rafizi: IPP projek khas untuk kroni Dr Mahathir
Hanief: Saya masih ingat tragedi itu. Kami sekeluarga berlilin macam orang bodoh. Jom sula Mahathir, si tua tak guna! Bikin malu rakyat Malaysia sampai sekarang kalah 2.4 kali ganda sama Singapura. Mahathir haprak!

Belia Kampung Ditipu UMNO-BN | Utusan

Friday, May 27, 2011

Kerajaan Sudah Tak Ada Duit ? Beku Jawatan Kosong

Mak dah bilang ayah dah pesan. LOL!

Janji halal ye nok?

Hanief: Lepas tak ada duit kita perang! Minta Najib sebiji bom C4 ya? Jangan lupa nok!

Mengutamakan Rakyat | Utusan

Thursday, May 26, 2011

Lagi 10 Dolar AS , Subsidi Kena Tarik ?

Sumber 1 & 2

Emel Dari Farah

Klik untuk besarkan gambar.

Harga RON95 Kekal | Utusan

Wednesday, May 25, 2011

Budak Takut Dengan Rosmah | UtusanTuesday, May 24, 2011

Jangan Bekerja Untuk Pemimpin Zalim

Mayat?
KUALA LUMPUR: Seorang pegawai kastam yang membantu siasatan kes rasuah membabitkan cukai tidak dibayar, ditemui mati dipercayai jatuh dari tingkat tiga bangunan Suruhanjaya Pencegahan Rasuah Malaysia (SPRM) di Jalan Cochrane, di sini pagi ini.

Mayat beliau ditemui di tingkat bawah bangunan itu pada jam 10.15 pagi.

Difahamkan, mangsa yang dibebaskan dengan ikat jamin kelmarin, adalah seorang pegawai kanan Kastam Selangor.

Pengarah Penyiasatan SPRM, Datuk Mustafar Ali, dilaporkan berkata pegawai Kastam berkenaan ke pejabat suruhanjaya itu hari ini untuk menemui pegawai penyiasat.

Katanya, pegawai penyiasat meminta pegawai Kastam berkenaan menunggu sementara pergi mengambil fail kes.

Bagaimanapun, katanya, apabila kembali semula pegawai penyiasat berkenaan mendapati pegawai Kastam terbabit sudah tiada. - Pegawai Kastam mati jatuh bangunan SPRM
Hanief: Mula-mula kerja dengan pemimpin zalim. Lepas itu si zalim bikin jenayah dan orang bawahan dipersalahkan. Mungkin boleh jadi macam gambar di atas. Best tak kerja dengan pemimpin zalim?

Kaki ada, guna kaki anda untuk berhijrah. Jangan jadi bongok.

ERP

ERP
ELECTRONIC road pricing (ERP) charges on several roads will be reduced by between 50 cents and $1 for the June school holidays.

The reduction, applicable from May 28 to June 25, is in line with foreseeable lighter traffic conditions that usually prevail during the school break. - Lower ERP rates for June school holidays
Hanief: Malaysia?

Rakyat Miskin Tak Kahwin | Utusan

Monday, May 23, 2011

Hanief Ke Singapura , Sultan Ke Hulu Langat

Tada! Magic! Magic!

UMNO Akan Dikuburkan | Utusan

Sunday, May 22, 2011

Nasi Jadi Bubur | Utusan

Thursday, May 19, 2011

Hanief Sudah Dapat Gaji APRIL (20 Hari Bekerja)

Maybank Singapura

Tempoh proses cek di Singapura hanya 2 hari. Ikut kata Maybank, tak boleh bawa keluar duit deposit. Entahlah nanti saya cuba. Bos pula suruh saya buka akaun di DBS. DBS pula kata pemegang Work Permit perlu suruh majikan bukankan akaun di DBS. Macam-macam!

DBS Pte. Ltd. : http://www.dbs.com.sg/posb/deposit/workpermit/default.aspx

p/s: Nanti lepas dah cukup duit, kita pergi duduk di Madinah. Tak ada lagi limbo kafir begini. Makanan pun halal, boleh bantai daging gila-gila dengan air Zam-zam. Riba' ? Lagilah tak ada.

Tengok Saja Sudah Tahu | Utusan Malaysia

Wednesday, May 18, 2011

Gadai Emas Pandy Kutty di Singapura

Scam?

Ini sedikit pendapat dan pengalaman di Singapura berkenaan dengan emas. Semasa berada di sini, saya ada bertanyakan pada kedai-kedai emas samada mereka ada menerima gadaian jongkong emas atau pun syiling emas. Mereka terima, akan tetapi mereka hanya berminat untuk menukarkan dengan barang kemas seperti rantai cincin, rantai, berlian dan lain-lain. Tiada wang kertas langsung.

Pengalaman ini ditimba saya semasa berada dalam kesempitan wang, iaitulah semasa cek yang ditulis bos saya berlaku kesilapan.

Jika anda ingin ke Singapura dan bawa emas sebagai bantuan kecemasan, lupakan saja. Saya telah hubungi berbelas kedai emas di daerah tengah Singapura ini. Tiada yang mahu menukarkan emas dengan wang kertas.

Seperti biasa setelah saya hampa bercakap dengan belasan kakitangan kedai emas, saya pulang dan masak makan malam.

Saya termenung seketika dan terdetik di hati saya, dari mana sayur-sayur dan rempah itu semuanya datang dari tanah. Bukan dari emas.

Kita perlukan tanah. Bukannya emas jajaan pandy kutty. Dengan $0.75 anda boleh beli bayam merah, bayangkan jika anda ada tanah dan tanam semua sayur dan termasuk padi beras Basmati. Itulah kerja anda. Tanam dan tuai serta makan.

Kerja penat-penat pun untuk beli barang makanan. Sekarang kiblat saya menghala ke arah tanah. Bukan lagi emas. Sebab dari tanah kita boleh tanam sesuatu untuk tumbuh dan jualnya untuk dapat emas, perak dan apa saja yang disyaratkan.

Kerja rumah anda: http://gothere.sg/maps#q:jewellery

p/s: Anda main Warcraft, anda kutip emas dulu atau secure tanah untuk bikin ladang dulu?

p/p/s: Kerugian yang paling besar ialah kehilangan tanah dan bukannya emas. Contohnya tanah Tanjong Pagar. Nampak tak sekarang? Jangan terpengaruh dengan dinar pandy kutty. Kedai emas di negara Islam bagaimana? Haha, apakah pendirian mereka? Kita nantikan episod akan datang. Hahaha!

Matawang Turki Lebih Tinggi Daripada Malaysia ?

Jangkitan dada: Dr Mahathir dimasukkan ke IJN


Tun Dr Mahathir Mohamad dimasukkan ke Institut Jantung Negara (IJN) hari ini bagi menjalani rawatan jangkitan pada dada beliau.

Mantan Perdana Menteri itu dimasukan ke wad biasa kira-kira 6 pagi selepas mengadu deman dan batuk sejak dua hari lalu.

"Dr Mahathir kini menjalani rawatan antibiotik dalam saluran darah dan fisioterapi dada," kata pembantunya Sufi Yusoff dalam satu kenyataan. - Jangkitan dada: Dr Mahathir dimasukkan ke IJN - http://www.malaysiakini.com/news/164392

Naik Taraf Jet Pejuang RM200 Juta


WASHINGTON, May 17 (UPI) -- The U.S. Defense Security Cooperation Agency has reported a possible Foreign Military Sale to Malaysia to procure F/A-18D aircraft upgrades.

The possible sale includes associated equipment, parts, training and logistical support and is valued at about $72 million.

Read more:
http://www.upi.com/Business_News/Security-Industry/2011/05/17/Malaysia-requests-aircraft-upgrades/UPI-39611305628496/#ixzz1MfsEbObx
Hanief: Dari RM200 juta jadi berapa bilion nanti entahlah?

Tuesday, May 17, 2011

Lawan Perang Salib Dengan Perkahwinan Campur


Lawan perang ialah damai. Mengapa ada orang ajak perang? Baru-baru ini Ibrahim Ali mahu berperang dengan puak Kristian. Terus-terang saya katakan Ibrahim Ali sangat terdorong tindakannya dengan arahan Mahathir.

Mahathir merupakan bapa kepada orang Melayu yang paling kaya di Malaysia. Jadi kita harus sedar bahawa Mahathir merupakan sumber kewangan kepada balaci ketot ini.

Tahukah Ibrahim Ali yang Kristian lebih baik daripada Komunis? Kristian dalam mengusahakan produk, mereka tidak menipu. Jesteru produk mereka ada kualiti dan selamat. Mereka percaya pada Tuhan dan takut untuk melanggar larangan Tuhan.

Pernah jiran saya kata daripada barangan orang Cina dan Mat Salleh, ambil Mat Salleh punya lagi selamat terutama macam kes susu Melamin.

Zaman sekarang juga merupakan zaman ilmu. Sesuatu itu harus ditangani dengan cara yang berilmu. Bukannya bertindak seperti kes 13 Mei 1969.

Sebarang pertumpahan darah akan meruntuhkan ekonomi yang sudah separuh runtuh. Keputusan di tangan rakyat. Nak ikut kepala Mahathir dan si ketot ikutlah. Saya tonton Channel News Asia di Singapura. OK?

Hahaha! Negara bodoh dengan badut-badutnya.

Monday, May 16, 2011

Kesilapan Cek | Gaji 20 Hari Pertama KerjaDokumen Syarat Berkahwin Bagi Pemegang Permit Kerja Singapura


Permit Kerja Hanief di Singapura

Sunday, May 15, 2011

Perang Salib Tok Katak

Minah Saleh melihat gelagat Tok Katak
Presiden PERKASA, Datuk Ibrahim Ali berkata beliau bersedia melancarkan perang salib terhadap orang Kristian jika mereka didakwa terus mencabar kedudukan Islam di negara ini. - Ibrahim: 'Kalau nak perang salib boleh'
Hanief: Katak Oh! Katak kenapa kau nak perang? Bagaimana aku tak perang. Telur Madey pegang! Telur Madey pegang!

Saturday, May 14, 2011

NSC Trusted Platform Module | T43 | IBM

Download the driver here.

Thursday, May 5, 2011

Asus F8Series Unknown Device | Infrared

Blog Archive