Malaysia Negara Pembodek: Najib Hisap Curut

Wednesday, January 4, 2012

Najib Hisap Curut

Curut yang sinonim dengan minuman keras dan judi

Dari dahulu hinggalah semalam, saya menganggap Datuk Seri Najib merupakan seorang yang baik dan lurus bendul. Mungkin isterinya seorang saja yang jahat. Ramai orang tahu bahawa Datin Rosmah Mansor telah terkena terjahan saya sewaktu jabatan F.L.O.M ditubuhkan. Ekoran itu Najib terpaksa menipu mengenai kewujudan jabatan itu dan nombor telefon yang tertera pun ditamatkan perkhidmatannya.

Seseorang yang menghisap rokok atau curut ini bukanlah orang yang lurus bendul macam ulat buku. Para penghisap rokok ini lazimnya mempunyai sejarah hidup atau latar belakang yang gelap. Mereka hidup dengan penuh tekanan jiwa yang mengelirukan diri mereka sendiri. Jadi jalan keluarnya ialah dengan menghisap rokok.

Jika menghisap dadah dapat memberikan ketenangan pada si penghisap dadah, merokok itu juga dapat memberikan ketenangan pada si penghisap rokok dan merokok itu sangat susah ditinggalkan sehingga mampu membuatkan si penghisap runsing atau serba tak kena jika tak dapat sebatang rokok sehari.

Tapi apa kena mengena rokok dengan curut? Curut itu bapak kepada rokok. Ia mengandungi lebih tembakau dan mengandungi lebih nikotin.

Najib sedang hisap curut

Sultan Selangor menghulurkan tangan pada Rosmah


Pak haji kita?

Hari ini, saya terjumpa gambar Najib menghisap curut. Kalau ikut logik akal, curut merupakan benda sinonim dengan minuman keras dan judi. Ia sudah tentu bukan benda yang secocok dengan cara hidup orang Islam.

Jika anda ingin menulis karangan mengenai seorang alim (contohnya Pak Haji), jangan sesekali menulis Pak Haji tersebut menghisap curut. Kerana curut dengan orang yang baru menunaikan ibadah haji di bandar suci Mekah tidak sepadan sama sekali. Tambahan, Pak Haji telah terlatih selama berpuluh-puluh hari dengan undang-undang Mekah yang mengharamkan rokok apatah lagi curut.

Malah curut juga adalah benda yang memalukan bagi orang yang baru menghapuskan dosa dan bertaubat sambil menangis tersesak-esak di depan Ka'abah. Ini kerana Pak Haji sangat arif tentang bertapa pentingnya memelihara kesihatan diri seperti para Nabi junjungan S.A.W. Masakan si Pak Haji bodoh benar untuk membahayakan kesihatan diri dan memalukan umat Islam dengan menghisap curut?

Curut juga sama dengan rokok. Kedua-duanya ada cebisan dadah nikotin. Wujudnya dadah nikotin dalam kedua-dua benda ini, sama juga kewujudannya ulama' pengampu dalam dunia kita. Maka kiranya curut yang dicipta pada kurun ke-14 ini sudah wujud, sekali dengan ulama' pengampu yang akan menghalalkannya, mengapa kita harus sangsi lagi? Kita harus jelas dengan keputusan kita.

Justeru, jika kita tolak benda negatif, kita juga harus tolak pemimpin yang mengamalkan cara hidup negatif. Kerana pemimpin yang dilantik rakyat, bukan hanya dilantik untuk menghabiskan wang cukai rakyat, tapi juga dilantik untuk menunjukkan contoh yang baik pada rakyat.

24 comments:

Batu di tepi jalan

whoooo..is it really Sultan of Selangor in the picture?...picture can express a thousand words..no wonder lahhhhh

Anonymous

anep; mungkin tulisan entry ini menarik minat anda.

http://chomeini.blogspot.com/2012/01/gott-is-tot-tuhan-telah-mati.html

Anonymous

saya suka merokok. I can tell the way najib hold the cigar is not the way of smokers.. maybe for social?? biasa la tu..apa nak heran sgt??

Anonymous

najib na beli selangor...ya allah keatasmu perancangan jahat ini... kau laknatlah manusia yg kejam.

Anonymous

Inilah kepimpinan melalui teladan....dalam kotak rokok, ada pulak amaran dari kerajaan: rokok membahayakan kesihatan...tatkala pemimpin utama kerajaan sendiri sedang menghisap cerut...

Anonymous

najib tension bro psl makcik kt sebelah tak kasi chance langsung.nak berkepit je, kalo slim xpela jgk.kalo akupun tension, duit byk tp apapun x bley

Reentry7Ensem

Ala biar la dia nak hisap cerut ke curut ke Nip..Ko isap tetek takper pulak...

Anonymous

orang bukan cerita pasal tetek.orang cerita pasal curut.boto otak kasi kat lembu

Anonymous

Reentry7Ensem ska icap tetek rosmah ehehe

rashid.abuabas

stylo....

Rakyat

Reentry7Ensem@ dia hisap tetek rosmah? Bhahahahaha!

Anonymous

isap curut pun ko nak bising??ape ke hal ni??tak paham aku..

Reentry7Ensem

Hisap tetek sedap aper..sambil isap sambil gentel-gentel....CHaiiT..!!!

Anonymous

isap curut tak perlu tarik asap masuk jantung..sekadar gaya je.,tengok bibir merah najib pun tau dia bukan smoker..sultan selangor biasala..tauke hard rock cafe!

Anonymous

aduh..isap cerut pun nak jadi isu..

Anonymous

^ cerut tu ibu segala rokok la dol.. kuantiti nikotin lg bnyak dri rokok

Penawar Resdung Paling Berkesan

Semoga si najib dengan rosmah ni mati cepat atau dapat hidayat. :P

Anonymous

http://www.facebook.com/pages/Kami-Penyokong-Setia-Pakatan-Rakyat/309903062394385

Anonymous

http://www.facebook.com/pages/Kami-Penyokong-Setia-Pakatan-Rakyat/309903062394385

Anonymous

http://www.facebook.com/pages/Kami-Penyokong-Setia-Pakatan-Rakyat/309903062394385

Anonymous

Bukan Isu,Cerut itukan budaya barat.

Anonymous

Mana lebih baik ya?? Hisap curut atau suruh perempuan lain hisap kote kita?? Macam aksi aiskrim dlm jamban Azmin...

Anonymous

Penjual cigar - cigar tak ade kandungan nakotin and tar hanya semata2 daun tembakau yg diproses. Jgn membuat ulasan atau andaian kalau tak tahu isi nya..jadi berdosa :)

Anonymous

tak bercurut lg stylo..

Post a Comment

Nak komen boleh tolong jangan mencarut.
You may comment but please do it without vulgar words.

Blog Archive