Malaysia : Tong Taik UMNO: February 2012

Wednesday, February 29, 2012

Bila Kau Masuk Johor


Bila kau masuk Johor, kau akan rasa macam kau masuk Kuala Lumpur era 90-an. Jalan-jalan penuh dengan poster pemimpin perasan, dia ingat tempat dia dah maju macam Singapura.

Bas rabak, pemandu bas boleh kira duit atas stereng sambil ambil selekoh. Buat malu aku depan pelancong semua panik sia! Jalanraya tak rata, bergoncang bas dowh! Kalau aku ada manboobs, memang sure jadi tumpuan. Nasib baik badan aku macam Li Xiao Long.

Hish! Geli geleman aku tengok gambar pemimpin berbadan badak tunjuk muka senyum sekotey dua.

Kotey letak dalam seluar. Kalau senyum sekotey itu senyum tak malu! Ini istilah aku reka sendiri.

Haha! Aku bukan tak kasihan dengan Johor, dah banyak video aku buat tentang bagaimana pentingnya untuk orang Johor, kasi ganti itu tambak Johor dan bikin jambatan. Bagi kapal kargo masuk. So that, barang import boleh masuk direct dan lebih murah. Tak payah minta tolong Singapura kasi import dan edar serta markup pada kita.

Kita dalam pada masa yang sama, bukan anti-Singapura. Kita mahu Singapura sama Johor ada satu persaingan yang adil. Kalau tambak Johor kasi buang, itu kapal boleh pilih samada mahu berlabuh di Woodlands atau di Johor Bahru. Baru depa ada akai!

Ya atau tidak?

Aku harap ini pemimpin dan semua orang Johor boleh pandang tulisan ini secara positif. Cukuplah dengan orang bodoh dan pemimpin serba bodek yang kita ada.

Itu MB Pahang setakat ada diploma. Mangkuk tu bukan bodoh. Cuma profesor kangkung masuk air, tak ajak MB Pahang sekali berendam. Aku pun tak tahu profesor yang lain semua kena rendam di paya dengan kangkung lain atau pun MB Pahang ni ada snorkle. Mungkin itu yang special sikit gamaknya.

Malu sia, kalau aku jadi pemimpin Johor malam ni juga aku turunkan semua gambar poster di segala pelusuk tempat di Johor. Tunggu negeri teratur dan maju macam Singapura baru gantung semula itu poster. Tapi Lee Kuan Yew yang dah majukan Singapura pun tak sibuk nak pergi gantung-gantung poster apa?

Sunday, February 12, 2012

REMOVE Allgameshome Suggest Search Google Chrome

You can use HijackThis to remove some of the above and don't forget to uninstall and reinstall your Google Chrome.

p/s: Please remember your extensions in your Google Chrome too. In case you need them again.

Wednesday, February 1, 2012

PDF: KEEEMA' - JAN 2012